Üzleti feltételek

Üzleti feltételek

Általános üzleti és szállítási feltételek

 I. Bevezető rendelkezések

Amennyiben nem volt más írásbeli megállapodás, akkor ezek az üzleti és szállítási feltételek szabályozzák a természetes személyek közötti jogokat és kötelezettségeket, Darbox s.r.o., IČ: 09852085 DIČ CZ09852085, se sídlem Nová Ves 42, 27752 eladó az e-shopban, a darbox.hu weboldalon (továbbiakban csak "eladó"), és a másik oldalon pedig a vevő.

Az üzleti feltételek nem vonatkoznak azokra az esetekre, amikor az a személy, aki terméket kíván vásárolni az eladótól, jogi személy vagy olyan személy, aki vállalkozás vagy önálló tevékenysége során terméket rendel. Az eladó nem regisztrált alkohol forgalmazó, és az eladott alkoholt kizárólag a végső fogyasztásra van szánva.

II. Termékrendelés


Az eladó és a vevő közötti szerződéses kapcsolat a Darbox.hu e-shop keresztül leadott megrendelés alapján jött létre. Ezek a megrendelések mindkét félre kötelezőek, mind a vevőre, mind az eladóra. Megrendeléssel a vevő igazolja, hogy elolvasta és elfogadja a Darbox.hu e-shop üzleti és szállítási feltételeit, valamint azt is megerősíti, hogy alkoholtartalmú italok és dohánytermékek megrendelésekor elérte a 18 éves korhatárt. Az eladó nem szolgáltat alkoholos italt és dohányterméket 18 év alatti személyek számára. A megrendelés akkor érvényes, ha a Darbox.hu e-shop oldalán található űrlapon kivan töltve az összes kötelező mező a megadandó információval és az eladó visszaigazolja megrendelését e-mailben vagy telefonon. A szombaton, vasárnap vagy munkaszüneti napon leadott megrendeléseket a következő munkanapon lesznek feldolgozva.

Termékek - Az ajándékládák tartalmát mindig az egyes ajándékládák termékleírásában felsorolt termékek határozzák meg. Az ajándékládák és az alapanyagok megjelenése változhat - a fényképek csak illusztrációk és csak tájékoztató jellegűek. Az alapanyagok minősége és súlya azonban változatlanok.


III. Termékárak


Az összes felsorolt termék ára tartalmazza az ÁFA-t is. A szállítás árat hozzáadjuk a megrendelt termékhez. Hacsak nincsenek csökkentve egy korlátozott időtartamú akció során. Az eladó fenntartja a jogot a termékek árainak megváltoztatására. Ha az árváltozás azon a tényen alapul, hogy az eladó nem befolyásolhatja a megrendelésnek a vevő általi benyújtásától az értékesítés székhelyére történő kézbesítésig, a vevőnek nem kell elfogadni az árváltozást, és jogosult a megrendelést visszavonni. A vevő a termékek elküldése előtt tájékoztatva lesz az árváltozásról.

 

IV. A szállítás ára

A termék szállítási költségét hozzá kell adni a termék árához (lásd az előző bekezdést), amelyet a kiválasztott szállítási módszertől függően vannak meghatározva Magyarországon.

4.1. Kézbesítés futárszolgálattal

  • Kézbesítés futárszolgálattal GLS  1400 Ft.
  • Címzett kezébe: 660 Ft


 

 V.  Fizetési feltételek, fizetési mód


A szállított termékek vételára a vevő választása szerint, banki átutalással lehetséges előre a cég számlájára, a termék megrendelése után kapott fizetési szimbólumok alapján. Fizetési megbízás formájában történő fizetés esetén a terméket csak akkor lesz elküldve, ha az összeg jóvá lesz írva az eladó számláján. Ha a vevő 7 munkanapon belül nem fizet a termékért, a megrendelés törlésre kerül.

VI. Szállítási idő


A megrendelés feldolgozásának dátuma és a kézbesítés dátuma a kiválasztott kézbesítési típustól is függ. A megrendelt termékek szállítási ideje a megrendelés beérkezésétől számított 2-3 munkanap. Az eladó fenntartja a jogot arra, hogy olyan helyzet esetén, amelyet nem tud befolyásolni, meghosszabbítsa a szállítási dátumot, de erről mindig értesíti a vevőt, aki ebben az esetben írásban visszavonhatja a megrendelést. Az eladó részéről a szállítási idő akkor teljesül, ha a vásárlás tárgyát az adott időszakon belül a szállításra átadták.


VII. Reklamációk és a szerződéstől való elállás, garancia


Az eladó garantálja az ilyen típusú termékek minőségét. Minden reklamációt írásban, ajánlott levélben vagy e-mailben kell benyújtani. Abban az esetben, ha a termék szállítása nyilvánvaló hibákat mutat a csomagolásban, különösen sérülés, törés stb., a vevőnek joga van megtagadni a termék átvételét. Az e-shopban történő vásárlási szerződés megkötésekor a vevőnek joga van a termék kézhezvételétől számított 14 napon belül indoklás nélkül elállni a vásárlási szerződéstől. A vevő gyakorolhatja ezt a jogot a szerződéstől való elállásra azáltal, hogy a terméket írásbeli szándéknyilatkozattal együtt, amelyben a szerződéstől eláll, a saját költségén visszaküldi az eladó címére. Ha a vevő 14 napon belül visszavonja az adásvételi szerződést, a vevőnek joga van szankció nélkül elállni a szerződéstől. Csak a termékért járó pénz kerül visszatérítésre, a szállítás ára viszont nem. A szerződéstől való elállási jog gyakorlásakor a terméket sértetlenül és eredeti csomagolásban kell visszaküldeni, a termék összes kiegészítőjével együtt. Az eladó a vételárat 14 napon belül visszatéríti a vevőnek. Abban az esetben, ha a termék a vásárló általi birtoklásuk során megsérülnek vagy ha a termékek hiányosak, a vásárlótól a Polgári Törvénykönyv értelmében vett jogalap nélküli gazdagodás lesz igényelve, amely a vevő számára felmerül. A vevő szintén visszavonhatja a szerződéstől való elállást.
Az eladó nem vállal felelősséget a szállító által okozott károkért, kivéve a terméket, amelyet a saját alkalmazottai szállítanak. Ha hitelesen bebizonyosodik, hogy a szállított terméket rossz minőségben szállították vagy sérült állapotban, a vevőnek joga van azonos értékű termék ingyenes cseréjéhez. A vevőnek azonban meg kell téríteni a rendeltetési helyre történő ismételt szállításának költségeit, valamint a sérült termék visszaküldésének költségeit az eladónak. Ebben az esetben az eladó nem téríti vissza az árat a vevőnek az első szállításért. Az eladó nem vállal felelősséget a szállító által okozott hibákért (az üveg törése stb.) - a szállító biztosítja a szállítmányt. A vevőnek a hiba megállapítása után azonnal el kell kezdenie a reklamációt. A jótállási idő attól a naptól kezdődik, amikor a terméket átadják a vevőnek. A borokra vonatkozó garanciaidő 6 hónap. A kiegészítőkre a törvényben előírt 24 hónapos jótállási idő vonatkozik. A reklamált bor minőségének értékeléséhez feltétel, hogy a palack eredeti tartalmának legalább 2/3-ának kell benne lennie. Az eladó nem vállal felelősséget a hibáért, amelyeket a vevő a bor nem megfelelő tárolásával vagy kezelésével okozott. A jótállás nem terjed ki a palack külső megjelenésére (pl. a régebbi borok sérült címkéi stb.).
A reklamációt a következők kezelik:

- telefon: +420733265133

- e-mail: info@darbox.hu

- postai cím: Vlasta Studená, Nová Ves 42, 27752

VIII. Személyes adatok védelme

A vevő beleegyezik abba, hogy megadott személyes adatokat az eladó által legyenek feldolgozva és tárolva a személyes adatok védelméről szóló törvény értelmében és a szerződés tárgyának teljesítése céljából. Az eladó jogosult az ügyfél elektronikus címét és telefonszámát felhasználni a saját termékeivel vagy szolgáltatásaival kapcsolatos kereskedelmi kommunikáció terjesztésére. A vevő beleegyezik abba, hogy feldolgozza egyéb személyes adatait, amelyeket a vállalkozó a szerződéses kapcsolat során megszerez (pl. az ügyfél vásárlási szokásai), a kereskedelem vagy a szolgáltatások kezelése céljából. Az eladó jogosult az ügyfél személyes adatainak felhasználására a Facebookon és a Google keresőben. A vevőnek joga van ahhoz, hogy tájékozódjon arról, hogy az eladó milyen adatokat rögzít róla, és megváltoztathatja ezt az adatot vagy írásban kifejezheti, hogy nem ért egyet a feldolgozásukkal. A vevő tájékoztathatja az eladót arról, hogy meg akarja állítani a kereskedelmi üzenetek küldését a szerződés teljesítésével kapcsolatban megadott e-mail címre.

Az eladó weboldalán szereplő minden anyag és információ a vállalat vagy együttműködőinek kizárólagos szellemi tulajdonát képezi. Ezeket az anyagokat és információkat az eladó jóváhagyása nélkül semmilyen módon nem szabad felhasználni vagy módosítani.

Az eladó webhelye linkeket tartalmazhat más harmadik fél webhelyeire; az eladó nem felelős az ilyen webhelyek tartalmáért és az azokon kínált szolgáltatásokért.

Az eladó regisztrálva van a Személyes Adatvédelmi Hivatalnál 00069115/001 szám alatt.

IX. Záró rendelkezések

Ezek a feltételek hatályba lépnek 2020.08.01-től.